Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Societe Generale analistleri Jason Daw ve Olivier Korber bugün yayınladıkları müşteri notunda, "Yatırımcılar portföylerinde Trump'ın kazanması durumuna karşılık korunmayı değerlendirmeli" dedi.

Societe Generale raporunda, "Trump'a duyarlılık endeksi"ne göre, ABD Başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın kazanması durumunda Meksika pesosu, Türk Lirası, Güney Kore wonu, Tayvan doları gibi gelişmekte olan para birimlerinin en çok zarar görecek para birimleri arasında olduğu belirtildi.

Raporda, "Trump'a duyarlılık endeksi"nde ticaret, güvenlik, yerel tepki, algı ve ABD faiz oranları gibi 5 faktöre yer verildiği kaydedildi.

SocGen raporuna göre, Trump'un seçimleri kazanması durumunda gelişmekte olan ülke para birimlerinde risk primi Meksika pesosunu dahi geçebilir.

SocGen, Trump'ın seçimleri kazanma ihtimaline karşılık en cezbedici hedge aracının Türk lirası olduğunu söyledi.

Raporda, "Bu para birimlerinde seçimlere yönelik önemli oranda bir risk primi fiyatlanmadı, dolayısıyla Clinton kazanırsa bu para birimlerinin büyük oranda değer kazanması ya da volatilitelerinin düşmesi olası değil. Ancak eğer Trump kazanırsa, gelişmekte olan ülke para birimlerinde risk primi pesoyu da aşabilir" denildi.

Societe Generale analistleri, "Dolar/TL kuru tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor ve Trump'un kazanma olasılığına karşı diğer para birimlerine göre daha cezbedici bir hedge aracı" dedi.

SocGen, 3 ay vadeli ve 3.15 kullanım fiyatlı dolar/TL kontratlarını önerdi.