Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 9. Avrasya İslam Şurası'nda konuştu.

AK Partili siyasetçilere suikast düzenlenmesi ile ilgili olarak Erdoğan, "Daha farklı bir strateji ile terörle mücadele üzerine gideceğiz. Bu ülkede Kürt olmaktan başka günahı olmayan, onları istemediği bir siyasi partide görev yaptığı için öldürmeye teşebbüs edenler bedelini ağır ödeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı konuya ilişkin olarak, "Bunlara sorduğunuz zaman bizim sivillerle işimiz yok diyorlar. 2013'de sokağa halkı çağırarak 53 kişinin ölümüne, Yasin Börü yavrumuzu 3. kattan atmak suretiyle şehit edenler kim? Yine aynı örgüt mensuplarıydı. Şimdi de aynen bunları yapmaya çalışıyorlar. Stratejimiz bundan sonra bu olmayacaktır. Terörle mücadelede içeride de stratejimiz bu olmayacak. Daha farklı bir strateji ile terörle mücadele üzerin gideceğiz. Bu ülkede Kürt olmaktan başka günahı olmayan, onları istemediği bir siyasi partide görev yaptığı için öldürmeye teşebbüs edenler bedelini ağır ödeyecektir. Bundan sonraki süreç bu noktada da çok farklı olacak" ifadelerini kullandı.

"HADDİNİ BİL"

Erdoğan, Başika kampı ile ilgili Irak Başbakanı İbadi'nin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Erdoğan: "Şu anda Irak'ta, yakında da Musul'da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla, nasıl Cerablus'ta katıldıysak, nasıl Rai'de katıldıysak, evet şimdi yine söylüyorum. Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil... Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için Sayın Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var, bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak. Buna rağmen Başika üssüne girilmiştir, şimdi diyor ki; 'Buradan çekilin.' Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.