Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye'nin ilk ve tek bağımsız kule şirketi Global Tower'in Genel Müdürü Nihat Narin Finans Merkezi'nde Gökhan Şen'in sorularını yanıtladı.

Şirketin devam eden halka arz sürecine ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Narin, "Yatırımcıların ilgisini gördük, Türkiye'ye ve bu sektöre olan inancı gördük. Yaptığımız analizler sonucunda halka arz için alt fiyatı 3.82, üst fiyatı 4.46 olarak belirledik. %25 olarak halka arzı kararlaştırdık. %30'un lokal yatırımcımıza, %70'i uluslararası yatırımcılara tavsiye edilecek, tabii ki gelen talepte farklılaşma olabilir, Türkiye'den daha fazla talep alabiliriz, bu kağıt üzerindeki minimum seviyedir" diye konuştu.

HEDEF 350 MİLYON TL CİRO

Çift haneli büyüyen bir sektörün önemli bir altyapı paylaşımcısı olduklarını belirten Narin "Yaptığımız analizlerde önümüzdeki dönemde %10 ile %20 arası büyüme bekliyoruz. Bu yıl sonunda beklentimiz 350 milyon TL gibi ciroya ulaşabilmek. Yine genel kurulumuzda da kabul gören dağıtılabilir karın %75'ini de hissedarlarımıza dağıtmayı kararlaştırdık" dedi.

UKRAYNA VE BELARUS FX RİSKİ DÜŞÜK 

Kurdukları iş modeliyle maliyetleri direk müşterilerine yansıtabilecek bir insiyatife sahip olduklarını belirten Narin, "Maliyetlerimiz herhangi bir yabancı para biriminden ise bunu müşterilerimizin maliyetlerine yansıtarak kontratlarımıza yansıtabiliyoruz, fiyatlarımızı da en az enflasyon oranında artırabilme kabiliyetine sahibiz" dedi ve şirketin gelir kırılımlarının neredeyse %95'ini Türkiye'den, geri kalan kısmının ise uluslararası pazarlardan elde edildiğini söyledi. Narin, "Ukrayna'da faaliyet gösteren ve yüzde yüz iştirakımız olan UKRTOWER operatörümüzün burada önemli bir lokomotif görevi var. Bunu Belarus ve Kıbrıs'ta da artırarak kompozisyonumuzu genişletmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.