Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in bu yıl faiz artıracağı beklentisinin yüksek getirili varlıklara talebi azaltmasıyla gelişen ülke Borsaları geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.4 düştü ve bir ayın en büyük 2 günlük düşüşüne hazırlandı. Tayland, Filipinler ve Çin düşüşe öncülük etti. Singapur'daki United Overseas Bank'ta ekonomist olan Ho Woei Chen, piyasada riskten kaçışın hızlandığını, Asya para birimlerinin baskı altında kalmaya devam edeceğini belirtti.

BORSALAR

MSCI Endeksi'nde 11 sanayi grubu da finans ve gayrimenkul hisseleri öncülüğünde geriledi. Tayland'da SET Endeksi %2.8, Filipin borsası %1.4 geriledi.

Hang Seng Endeksi %1.8, Çin'de Şanghay borsası %0.3 oranında geriledi.

Güney Kore Kospi Endeksi Samsung'un %1.6 düşmesiyle %0.1 geriledi. Şirket hisseleri Galaxy Note 7 üretiminin durdurulmasının ardından dün %8 ile 2008'den beri en büyük düşüşü kaydetmişti.   

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi dün %0.7 düşüş sonrası bugün ufak değişim kaydetti. Malezya ringiti Brent petrolün düşüşüyle %0.3 değer kaybetti. Won, dün bir ayın en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından %0.4 geriledi. Tayland bahtı ise sermaye çıkışının etkisiyle %0.5 kadar düştü.

Güney Afrika Randı ise dün Maliye Bakanı'nın tutuklanacağı haberiyle %3.9 düşmesinin ardından buygün %0.4 yükseldi.

Fed bu akşam Eylül ayı toplantısının tutanaklarını açıklayacak, tutanaklarda faiz artırımı zamanlamasına dair ipuçları aranacak.