Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs emtia araştırma küresel şefi Jeff Currie Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretimi kısıtlama üzerine söylemlerinin anlaşma ihtimalini artırdığını, ancak ABD'nin üretimi artırabileceğini söyleyen Currie'ye göre anlaşmanın başarılı olması zor.

Currie, günde 500 bin ila 1 milyon varil üretim kesintisi üzerinde anlaşma sağlanması durumunda kaya yakıtı üreticilerinden günde 500 bin varil üretimi artırma hamlesi gelebileceğini söyledi.

Libya, Nijerya ve  İran'ın üretimlerini artırması durumunda petrol fiyatlarında dengelenmenin daha zor hale geleceğini söyleyen Currie, Suudi Arabistan'ın üretimde mevsimselliğe bağlı düşüşleri "üretimin azaltılması" olarak sunmasının en önemli sorunlardan biri olduğunu belirtti.

Currie, önümüzdeki yıl Nisan-Mayıs ayına kadar OPEC üyelerinin anlaşmaya uyup uymadıklarının anlaşılamayacağını savundu ve arzın azaldığı ce talebin nisbeten güçlü olduğu dönemlerde, anlaşmaya uyumun zayıf olmasının karakteristik bir özellik olduğunu söyledi.