Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zaman zaman 'Mağdurlar var' deniyor. Kusura bakmayın mağdur falan yok. Bütün mesele yargı, kolluk kuyvvetleri ile birlikte burada samimi davrandığı sürece burada mağdur yok" dedi

Erdoğan, "5 Temmuz bu ihanet çetesinin ilk darbe girişimi değildir. FETÖ ilk hamlesinin 17-25 Aralık'ta yaptı. Türkiye 15 Temmuz gecesinin ardından kaos yaşamamışsa 17-25'in önüne geçilmesine borçluyuz. Yargıda ve emniyette gerekli tedbirleri almamış oslaydık çok daha farklı olabilirdi. Yargının yardımı, milletin cesareti sayesinde ikinci kurtuluş savaşından milletimiz galip çıktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaman zaman 'Mağdurlar var' deniyor. Kusura bakmayın mağdur falan yok. Bütün mesele yargı, kolluk kuyvvetleri ile birlikte burada samimi davrandığı sürece burada mağdur yok. Samimi davranılmıyorsa o haklar kendilerine iade ediliyor. Yanlışlar, hatalar olmuyor değil. Olabilir. Ama benim 241 şehidimin hesabını kim verecek. Onların aileleri mağdur değil, mazlum değil mi? Sadece şu Külliye'nin etrafında 29 şehidimin hesabını kim verecek?" şeklinde konuştu.


Erdoğan, "Bizden istedikleri zaman teröristleri veriyoruz. Ama bakın onlar bir teröristi bize vermiyor, neymiş yargı varmış. Bundan sonra onlar bizden istedikleri zaman da yargıya havale edeceğiz" dedi.

devam edecek...