Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, Fed'in ABD faiz artırımına ilişkin ipucu sağlayabilecek son toplantı tutanaklarının yayınlanması öncesinde, euro karşısındaki kazançlarını üçüncü güne taşıdı.

ABD Doları, traderlar Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Eylül ayı toplantısına ilişkin tutanakların açıklanmasını beklerken, euro karşısında Temmuz ayından bu yana görülen en yüksek seviyesine tırmandı. Fed'in 2016 yılı sona ermeden faiz artırımına gitme ihtimali, petrol fiyatlarındaki son artışın enflasyonu destekleyeceğine ilişkin spekülasyon ile bir ay önceki yüzde 60 seviyesinden yüzde 68'e tırmandı.

Amsterdam'da ABN Amro Bank NV Döviz ve emtia stratejisti Georgette Boele, “Dolar, geçtiğimiz günlerdeki yorumlardan destek buldu. Tutanaklarda bunu teyit ederse, dolar bir miktar daha desteklenebilir” dedi.

Dolar, New York saatiyle 07:22'de yüzde 0.3 yükselerek euro karşısında 1.1025 ile 27 Temmuz'dan bu yana görülen en yüksek seviyesinden işlem gördü. ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü Temmuz ayından bu yana görülen en yüksek seviyesine tırmansının ardından, yatay seyretti.