Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Patronlar kulübü TÜSİAD, alışılageldiği üzere yeni yılın ocak ayında Genel Kurulu’nu yapmaya hazırlanırken ve gözler bu Genel Kurul’da yaşanacak başkan değişimine çevrilmişken, ilk adım genel sekreterlik koltuğunda yaşanacağa benziyor. Edinilen bilgiye göre, bugün TÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleşmesi beklenen yönetim kurulu toplantısında mevcut genel sekreter Zafer Yavan’ın isteği üzerine görevi bırakması, yerine de halen TÜSİAD Brüksel Temsilcisi olan Bahadır Kaleağası’nın görevi devralması yönünde karar alınması bekleniyor.

8 yıldır TÜSİAD Genel Sekreteri olarak görev yapan Ankara kökenli Yavan’ın yerine gelmesi öngörülen Kaleağası, TÜSİAD’da ağırlıklı olarak AB ilişklerinden sorumlu kişi olarak görülüyor.

1996 yılında Brüksel’de TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği’ni kuran ve bugün Uluslararası Koordinatör ve AB nezdinde TÜSİAD temsilcisi unvanını taşıyan Kaleağası aynı zamanda TÜSİAD’ın öncülüğünde 2009 senesinde Paris’te kurulan Institut du Bosphore Başkanı ve Brüksel Enerji Kulübü Onursal Başkanı. Söz konusu görev değişikliğinin Genel Kurul’dan önce gerçekleşmesi, Kaleağası’nın da Genel Kurul ile birlikte yeni görevine başlaması planlanıyor.

OCAKTAKİ GENEL KURUL’DA BAŞKAN DEĞİŞİMİ BEKLENİYOR

TÜSİAD’daki esas yönetim değişikliğinin Ocak 2017’de yapılması öngörülen Genel Kurul’da gerçekleşmesi bekleniyor. Bu Genel Kurul’da Başkan Cansen Başaran Symes’ın 2 yıllık normal görev süresi sona erecek. Daha önceki başkanlarda görev süresinin 1 yıl süreyle uzatılması durumu yaşanmıştı. Bu durumun Başaran Symes için geçerli olup olmayacağı henüz belirsiz. TÜSİAD’da teamüllere göre başkanlık görevini genelde başkan yardımcılarından biri devralıyor. Şu anda TÜSİAD Başkan Yardımcısı olarak Ali Koç ve Sedat Şükrü Ünlütürk görev yapıyor.

Symes ilk göreve geldiğinde beklenti Ali Koç’un Symes’tan sonra görevi devralacağı yönündeydi. Ancak bu yılın başında Mustafa Koç’un beklenmedik vefatıyla Koç Holding bünyesindeki yeni görevlendirmelerle Ali Koç’un programının daha da yoğunlaştığı biliniyor. Bu konuda son kararın ne tarafa doğru kayacağı Ali Koç’un vereceği karara bağlı olarak önümüzdeki haftalarda belli olacak gibi gözüküyor.

HT