Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük aktif tahvil fonunu yöneten Pacific Investment Management Co. (PIMCO), risk azaltma zamanının geldiğini düşünüyor.

California merkezli şirketin çekirdek stratejiler CIO'su Scott Mather, “Portföy oluştururken daha defansif olacağız. PIMCO mortgage ve enflasyona bağlı tahvillerde seçici olarak fırsatlara odaklandı” şeklinde görüş bildirdi.

PMICO, bu hafta başında Fed'in 2017 yılı sonuna dek 2 ya da 3 kez faiz artırımına gidebileceğini belirtmişti. Çarşamba günü açıklanan Fed'in Eylül ayı toplantı tutanakları, bazı politika yapıcıların faizlerin “göreceli olarak yakın bir zamanda” artırılması gerektiği görüşünde olduğunu işaret etti.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre dünyanın en büyük aktif tahvil fonu PIMCO Total Return Fund'un yönetiminde 84.4 milyar dolarlık varlık bulunuyor. Fon bu yıl yüzde 4.5 getiri elde ederken, benzerlerinin çoğu karşısında zayıf performans gösterdi. Beş yıllık süreçte ise fon, rakiplerinin yaklaşık yüzde 80'ini geride bıraktı.

PIMCO'nun internet sitesinde bulunan bilgilere göre Total Return elinde bulunan mortgage tahvillerini yüzde 49 seviyesinden Eylül ayında toplam varlıklarının yüzde 55'ine çıkardı. ABD hükümeti ve ilişkili tahvillerin portföy içerisindeki oranı fazla değişmedi.