Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank AG'ye göre yuna, Çin hükümetinin konut piyasasını yavaşlatma çabaları, daha geniş para politikaları ve ABD borçlanma maliyetlerinin yükselmesiyle Çin'den sermaye çıkışlarını hızlandırmasının etkisiyle önümüzdeki iki yılda dolar karşısında yüzde 17 değer kaybedecek.

Detusche Bank ekonomistlerinden Zhiwei Zhang ve Li Zeng'in kaleme aldığı Perşembe günkü bir raporda yuanda seviye tahminlerine yer verildi. Rapora göre yuan 2017 ve 2018 yıllarını, dolar karşısında sırasıyla 7.1 ve 8.1 seviyelerinden tamamlayacak. Deutsche ekonomistlerine göre Çin büyümesi, gelecek çeyrekte yüzde 6.2'ye gerileyecek ve gelecek birkaç ayda sermaye çıkışları artacak.

Yuan, ABD faiz artırımına ilişkin beklentilerin güçlenmesi ve Çin ihracat verisinin beklentileri karşılayamamasının etkisiyle, bu hafta dolar karşısında yüzde 0.8 değer kaybetti.

Zhang ve Zeng'in raporunda, “Sıkılaştırmacı bir Fed'in, Çin'deki konut balonunun sönmesinin ve Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) 2017 yılında genişlemeci politika izleme ihtimal kalıcı sermaye çıkışlarına neden olacak” ifadesi yer aldı.