Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Fed borçlanma maliyetlerini artırmayı düşünürken, Çin'in ihracatında meydana gelen beklenmedik düşüşün küresel ekonomi konusundaki endişeleri yeniden canlandırmasıyla düştü.

S&P 500 Endeksi, Çarşamba günkü küçük yükselişini tamamlamasının ardından, New York saatiyle 09:33'te yüzde 0.7 düşerek 2,125.23'e geriledi ve üç aylık en düşük seviyesine yöneldi.

US Bank The Private Client Reserve'de yatırım genel müdürü Jeff Zipper, "Çin'in ihracat verisinin tahminlerden düşük gelmesi piyasa için bir tehdit. Avrupa'dan aldığımız sert Brexit duyumları ise piyasaları daha da gerginleştiriyor" dedi ve "Dün çıkan Fed tutanakları faiz artırımının yüksek ihtimalle Aralık ayında gerçekleşeceğini işaret ediyordu. Piyasa, bilanço sezonu hakkında da endişeli. Bunların hepsi üst üste gelmiş vaziyette" diye konuştu.

Çin ihracat verisi, küresel talebin az olduğu bir ortamda, ihracatın Şubat'tan bu yana yapmış olduğu en büyük düşüşü işaret etti ve ithalat da düştü. Veri, Fed'in bu yıl içerisinde faiz artıracağı iddialarının artmasıyla çıktı. Yatırımcılar ise boğa piyasası başladığından beri hisseler için en kötü başlangıçlardan birini yapan bir bilanço sezonuyla uğraşıyor.