Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Çin ihracatındaki beklenmedik düşüşün küresel ekonominin sağlığı hakkındaki endişeleri artırmasıyla üç gün üst üste düştü. 

Maden hisseleri, dünyanın en büyük emtia tüketicisinin ihracatının Şubat'tan bu yana sergilediği en büyük düşüşü gösteren raporun ardından, yaklaşık 14 aylık en yüksek seviyesinden geriledi. BHP Billiton Ltd. ve Rio Tinto Group en az yüzde 4.6 düştü. Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 16:32'de yüzde 0.9 düştü. Sigorta ve banka hisseleri de en kötü performans sergileyen hisseler arasındaydı. Gösterge endeks, daha önce yüzde 1.4 gerilemişti.

Brüksel'de BNP Paribas Fortis baş strateji yetkilisi Philippe Gijsels, "Çin, yılın başında da büyük sorun olmuştu, şimdi de yatırımcıları yeniden yüzeye çıkan sorunlarla ürkütüyor" dedi ve "Fed'in faiz artırımına gitmesi, bilanço sezonu, ABD başkanlık seçimleri, İtalya'daki referandum gibi sorunların hepsi dünya ekonomisinin belirsizliğine katkı yapıyor. Brexit, yaşanacak sert tartışmalara bağlı olarak piyasalara zarar vermeye başlıyor. Bunların hepsi yılın daha volatil olan dönemine denk geliyor" diye konuştu.