Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Fed para politikasında sıkılaşmaya hazırlanırken, küresel büyümedeki cansızlaşmanın Amerikan ekonomisine baskı yapacağı endişelerine bağlı olarak, volatil dönemi içerisinde düştü. 

Savunma sanayi hisselerinin S&P 500 Endeksi'ni üç aylık düşük seviyesinden yukarı çekmesiyle, hisse senetleri, öğleden sonra istikrarlı bir yükselişe geçerek önceki düşüşlerini sildi. Finans hisseleri, hazine tahvillerindeki rallinin devlet tahvili getirilerini azaltmasıyla düştü.

S&P 500 Endeksi, yüzde 1.1 gerilemesinin ardından, New York saatiyle 16:00'da yüzde 0.3 düşerek 2,132.63'e indi. Gösterge endeks, 100 günlük ortalama fiyatının altında kapattı.

South Carolina'da Greenwood Capital Associates LLC baş yatırım yetkilisi Walter Todd, "Doların güçlenmesi dün, piyasalar için önemli bir mevzuydu ve bugün değer kaybetmesi sonucu hisselerde bir toparlanma gördük" dedi ve "Şu ana kadar görmüş olduğumuz kazanç raporları pek iç açıcı değil ve insanlar Çin'in ticaret verisi hakkında endişeli" diye konuştu.