Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu belirlenen 109 askeri hakim subayın meslekten çıkarılmalarına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Hakimler Komisyonunun Resmi Gazete'de yer alan kararına göre, söz konusu askeri hakim subaylar, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edildi.

Kararda, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibat ve iltisakları bulunduğu değerlendirildiğinden, 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 4.(8).b maddesi ile değişik 667 sayılı KHK'nın 3.(1) maddesi gereğince meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmalarına karar vermek gerekmiştir." ifadesi kullanıldı.

Meslekten çıkarılmalarına oy birliğiyle karar verilen askeri hakim subaylar arasında eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı, eski Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Hava Hakim Yarbay Bedrettin Özgür'ün yanı sıra bir binbaşı, bir yüzbaşı, 57 üsteğmen ve 48 teğmen bulunuyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce 468 olan askeri hakim subay sayısı, son ihraçlarla 209'a düştü. 10 askeri hakim hakkında başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Son ihraçlarla 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında TSK'dan ihraç edilen personel sayısı 4 bin 48 oldu.