Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Musul'da koalisyonda yer almazsak B planımız devreye girer" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazıları Başika'dan çekilin diyor. Başika'ya bizi davet eden sizsiniz. Kusura bakma, orada benim soydaşlarım var. Bize yardımcı olun diyorlar. Az önce Sayın Davutoğlu söyledi, İbadi talebini bizzat kendisi yaptı. Şu anda koalisyon güçlerine biz talebimizi bugün ya da yarın iletecekler. Biz koalisyon güçleri içinde yerimizi almakta kararlıyız. Koalisyon güçleri Türkiye'yi istemiyorsa B planımız o da olmuyorsa C planımız devreye girer. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir kabile devleti değildir, bunu böyle bilsinler" dedi.

FETÖ ile ilgili olarak ise "Bu yapının içinde olanlardan 15 Temmuz'dan sonra gerçek anlamda pişmanlık duyan çok az kişinin olduğunu görüyorum. İnlerine gireceğiz dedik, girdik. Ama bitmedi. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Birkaç hafta içinde göreceksiniz" dedi.

Erdoğan, "İdam haklı bir taleptir. Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Beni milletim ilgilendiriyor. Dünyanın çoğunda idam var mı, var. Milletim şu anda parlamentoya teklif yapıyor. Öyleyse parlamento nasıl idamı kaldırdıysa bunu tartışıp kararını vermelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeyi bu hale sokanların yakınları mı mağdur? 15 Temmuz gibi bir ihanetin karşısında yapılabileceklerin asgarisi yapılıyor şu an. Türkiye adalet terazisini gözeten bir ülkedir. Bu kardeşinizi öldürmeye gelenleri öldürmüyor, onu yakalayıp adalete teslim ediyor. Mağduriyet edebiyatıyla 15 Temmuz'un hesabının sorulmasının önüne geçmeye çalışan varsa beyhude uğraşıyorlar. Darbe başarılı olsaydı FETÖ mensuplarının bize ve milletimize neler yapabileceklerini çok iyi biliyoruz. Muhtemelen Suriye gibi, Irak gibi bir ülke haline gelmiş olacaktık. Türkiye'yi böyle bir uçuruma sürüklemek isteyenler tutuklanmış, finans kaynaklarına el konmuş çok mu?" şeklinde konuştu.