Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Citigroup Inc. ve JPMorgan Chase & Co. sonuçlarının kurumsal kazançlar konusundaki iyimserliği artırmasıyla yükseldi. Veri, büyümenin daha yüksek borçlanma maliyetleriyle başa çıkılabilmesi için yeteri kadar genişlemekte olduğunu işaret etti.

S&P 500 Endeksi, Ağustos'tan bu yana ilk kez sergilediği haftalık arka arkaya kayıplarını silerek New York saatiyle 09:33'te yüzde 0.6 artarak 2,145.17'ye ulaştı.

Texas, Dallas merkezli Highland Capital Management LP'de küresel hisse senedi işlemleri müdürü Joe Sowin, "Ekonomik veriler, trendlerin doğru yönde ilerlediğini gösteriyor" dedi ve "Çıkan bu olumlu veri, piyasa tarafından iyi karşılanıyor; çünkü ekonominin ve tüketicilerin durumunun iyi olduğunu gösteriyor. JPMorgan ve Citi'nin iyi görünümü sebebiyle insanlar, konferanslara dikkatini verecek" diye konuştu.

Veri sezonu, yatırımcılar daha yüksek borçlanma maliyetlerini beklerken düzene giriyor. Fed'in Aralık ayında faiz artıracağı beklentileri, 27 Eylül'den bu yana yüzde 50'den yüzde 67'ye çıktı. Traderlar, Fed yetkililerinin gelecek ayın başında 8 Kasım başkanlık seçimleri öncesi yapacakları toplantıda harekete geçmelerine yüzde 19'luk bir olasılık veriyor. Fed Başkanı Janet Yellen, bugün Boston Fed ekonomi konferansında açılış konuşması yapacak.