Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel piyasalar, Çin ihracatındaki sürpriz düşüşle artan yatırımcı gerginliğinin Çin enflasyon verisiyle azalmasıyla, emtia ile birlikte yükseldi.

MSCI ACW Endeksi, Çin'in üretici fiyatlarının 2012'den beri ilk kez arttığını gösteren raporun ardından üç günlük düşüşünü durdurdu. ABD hisseleri, JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. kazançlarının tahminleri geçmesiyle dünyanın en büyük ekonomisinin güçlendiği sinyalleri vermesine bağlı olarak yükseldi. Tahviller, güvenli liman varlıklarına olan talebin hafiflemesiyle, yen ile birlikte düştü. Petrol 4 haftalık yükselişini korudu.

Traderlar, Çin enflasyon verisinin deflasyon baskıları konusundaki endişeleri azaltarak dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin daha istikrarlı olacağını işaret etmesiyle, daha riskli varlıkların değerini artırdı. Yatırımcılar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz oranı verisinin gidişatının toptan ve perakende satış fiyatlarını artırdığını işaret etmesine dair ipuçları hakkında bugün yapacağı konuşmayı bekliyor.

Texas, Dallas merkezli Highland Capital Management LP'de küresel hisse senedi işlemleri müdürü Joe Sowin, "Ekonomik veriler, trendlerin doğru yönde ilerlediğini gösteriyor" dedi ve "Çıkan bu olumlu veri, piyasa tarafından iyi karşılanıyor; çünkü ekonominin ve tüketicilerin durumunun iyi olduğunu gösteriyor. JPMorgan ve Citi'nin iyi görünümü sebebiyle insanlar, konferanslara dikkatini verecek" diye konuştu.