Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, verilerin daha yüksek borçlanma maliyetleri iddialarını desteklemesine bağlı olarak fazla değişmedi. Fed Başkanı Janet Yellen, yaptığı açıklamada ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı konusunda temkinli davranmaya devam edeceğini işaret etti.

İşlemlerin son dakikalarında, hisseler hızlarını kaybetti, hisse senetleri rallilerini sildi. Boston Fed konferansında yaptığı konuşmada Yellen, enflasyon hedefine ulaşılınsa bile, faiz oranını kademeli olarak artırmanın ekonomi için daha yararlı olacağı işaretlerini verdi. Fed başkanının konuşması öncesinde, JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. kazançlarının tahminlerin üzerinde gelmesinin ardından bankaların kazançlarını korumaya çalışmalarıyla birlikte, hisse senetleri durgundu. 

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 16:00'da yüzde 0.1'den az yükselerek 2,133.00 puandan kapattı. Gösterge endeks, Ağustos'tan bu yana olan ilk arka arkaya haftalık düşüşünü tamamladı.  

Boston'da Mischler Financial Group Inc. uluslararası hisseler genel müdürü Larry Peruzzi, "Yellen'ın bugünkü açıklamaları güvercinleri mutlu etti" dedi ve "Ancak Çarşamba günü çıkan Fed tutanakları Fed'in faiz artırımına ne kadar yakın olduğunu gözler önüne serdi. Olağanüstü bir durum olmazsa Aralık ayında faizler artacak gibi görünüyor" diye konuştu.