Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

FT'nin derlediği habere göre, uluslararası piyasalarda gelecek hafta dikkatler Avrupa Merkez Bankası, ABD'de Başkanlık Seçimleri, 3. çeyrek bilançoları ve Çin büyüme verisinde olacak.

Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alım programını azaltmayı tartıştığına dair geçen haftalarda gündeme gelen haberler piyasalarda heyecan yaratmıştı. Yatırımcılar Perşembe günkü toplantıda Başkan Mario Draghi'nin bu konuda vereceği mesajları izleyecek.

Mart 2017'de sonlanması planlanan parasal genişleme programının daha fazla uzatabileceği beklentiler arasında...

Bankanın faizlerde ise değişiklik yapması beklenmiyor.

Çin

Geçen hafta hayalkırıklığı yaratan ihracat rakamı açıklayan Çin'in 3. çeyreğe ilişkin büyüme verisi açıklanacak. Ekonomik büyümenin değişmeyerek %6.7'de kalması bekleniyor. Ülkede ayrıca perakende satış ve sanayi üretim verilerinin de açıklanması bekleniyor.

Bilançolar

ABD cephesinde 3. çeyrek bilançoları gelmeye devam ediyor. Bank of America, Goldman Sachs ve Morgan Stanley bilançolarını açıklayacak büyük bankalar arasında yer alıyor. IBM, Netflix, Yahoo, Intel gibi teknoloji devleri de bilanço açıklayacak.

ABD seçimleri

8 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçimlerine günler kala Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump ile Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton'un son kez karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

Türkiye'de ekonomik gündem

Yurtiçinde ise Perşembe günü Merkez Bankası'nın Ekim ayı faiz kararı açıklanacak. Geçtiğimiz haftada doların 3.1112 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından Merkez Bankası'nın nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

Genel görüş volatilite şu ankinden çok fazla artış göstermezse Merkez Bankası'nın üst bantta faiz indirimine devam edeceği yönünde...

Merkez Bankası şubat ayında % 10,75 düzeyinde bulunan faiz koridorunun üst bandını 7 aylık süreçte 250 baz puan indirerek % 8,25'e çekti.