Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kurdaki yükselişin geçici olduğunu belirterek "Bu konjonktürel ve en kısa sürede normal dengesine oturacaktır" dedi. 

Türkiye'nin Musul konusunda B ve C planları olduğunu söyleyen Kurtulmuş "Kimse mevcut karışıklığı fırsat bilerek, buradan herhangi bir şekilde mezhebi veya etnik siyasetini geliştirmek için fırsat kollamasın. Musul meselesi, önemle, dikkatle takip ettiğimiz bir meseledir. Türkiye'nin Musul konusunda B ve C planları da vardır. Bu bölgede daha fazla mezhebi ayrımların olmamasının, birtakım etnik siyasetlerin bölgede hakim olmamasının üzerinde duruyoruz." dedi.

Kurtulmuş: "Bizi Musul konusunda ilgilendiren somut meselelerden birisi de Başika'daki varlığımızdır. Başika'daki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin varlığı, yaklaşık bir miktar askerimiz orada bulunuyor, bu askerimizin oradaki varlığından Türkiye asla vazgeçecek değildir. Ne zaman Türkiye'nin orada insanları eğitmesine, donatmasına, oradaki insanlarımızı DEAŞ'tan ve başka terör örgütlerinden korumasına gerek kalmaz, oradaki durum gerçekten iyileşir, o zaman Türkiye belki durumu gözden geçirir ama bugün itibarıyla Türkiye asla Başika'da bulunmaktan vazgeçmeyecektir." dedi.

"GÖÇ DALGASI OLMAZ"

Kurtulmuş: "Musul operasyonu düzgün olursa Musul'dan bir göç dalgası olmaz. Zaten Musul'da operasyon yanlış yapılır, orada birtakım Musul'a ait olmayan milis güçler getirilip Musul'un içine sokulursa Allah muhafaza Musul'da çok farklı şeyler de olabilir. Bu, bölge barışına da çok ilave bir yük demektir, barışın ortadan kalkması bakımından, Türkiye için de ilave bir göçmen dalgası demektir."

- TÜRK FINDIĞINDA KANSEROJEN MADDE İDDİASI

Kurtulmuş Türk fındığında kanserojen madde olduğu iddiasıyla ilgili olarak ise "Bu konuyu gündeme getirenler halt etmişlerdir. Bu Türkiye'nin uluslararası alanda, Türkiye'nin en büyük fındık üretici olmasını hazmedemeyenlerdir. Biz konunun takipçisiyiz. Son derece yanlış, taraflı haberdir. Vatandaşlarımız, fındık üreticilerimiz, Karadeniz halkı rahat olsun." diye konuştu.