Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) sitesinde yer alan ilanlara göre, Asya Emeklilik ve Hayat AŞ'nin 30 milyon adet hisseden müteşekkil ortaklık yapısında mevcut, Asya Katılım Bankası'na ait 29 milyon 397 bin adet hissenin tamamı ihaleyle satışa sunulacak.

Satışa sunulan hisselerin beheri için muhammen bedel 1,13 TL olarak belirlenirken, hisselerin tamamının satışı birlikte yapılacağı için muhammen bedel toplam 33 milyon 218 bin 610 TL olarak dikkate alınacak.

Asya Yatırım Menkul Değerler'in sermayesinde bulunan Asya Katılım Bankası'na ait hisseler de satışa çıkarıldı.

Asya Yatırım Menkul Değerler'in 35 milyon adet hisseden müteşekkil ortaklık yapısında mevcut, Asya Katılım Bankası'na ait 35 milyon adet hissenin tamamı ihaleyle satışa sunuldu. Satışa sunulan hisselerin beheri için muhammen bedel 83 kuruş olarak belirlenirken, hisselerin tamamının satışı birlikte yapılacağı için muhammen bedel toplam 29 milyon 50 bin TL olarak dikkate alınacak.

Işık Sigorta'nın sermayesinde bulunan hisselerin ise bir kısmı satışa çıkarıldı. Işık Sigorta'nın 60 milyon adet hisseden müteşekkil ortaklık yapısında mevcut olan 48 milyon 54 bin 478 adet hissenin tamamı ihaleyle satışa sunulacak.

Satışa sunulan hisselerin beheri için muhammen bedel 85 kuruş olarak belirlenirken, hisselerin tamamının satışı birlikte yapılacağı için muhammen bedel toplam 40 milyon 846 bin 306 TL olarak dikkate alınacak.

Söz konusu ihalelere katılmak isteyenlerin, tekliflerini en geç 28 Ekim Cuma günü saat 12.00’ye kadar elden teslim etmesi gerekiyor.

İhaleler, 31 Ekim Pazartesi günü saat Asya Katılım Bankası'nın Ümraniye'deki genel müdürlüğünde gerçekleştirilecek. İhaleler, kapalı zarfla verilen tekliflerin açılması ile başlayacak, katılımcı sayısına bağlı olarak açık artırma ya da pazarlık usulüyle devam edecek

AA