Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, esnafa düşük faizli kredi verebilmek için girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Girişimlerimiz sonuç verirse ekonominin bel kemiği olan esnafımıza toplam 1 milyar lira tutarında düşük faizli kredi imkanı sunacağız." ifadesini kullandı.

Bezci yaptığı yazılı açıklamada, esnafa piyasa faizlerinin altında kredi imkanı sağlayabilmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) öneride bulunduklarını bildirdi.

ATO'nun önerisinin kabul edilmesi halinde esnafa 'can suyu' adı altında kredi verebileceklerini belirten Bezci, verilecek kredi miktarının 50 bin lira olacağını ifade etti.

Bezci, esnafın ekonominin bel kemiği olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Esnafımız güçlenirse ekonomimiz de güçlenir ve büyür, Türkiye büyür. Biz de ATO olarak ülkemizin geleceği için elimizi taşın altına koyuyoruz. Merkez Bankasının faiz indirimlerinin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bankalara yaptığı faiz indirimi çağrısının ardından gelinen noktada, taşın altına el koyma sırası ATO'dadır. Esnafa ucuz kredi verebilmek için girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz sonuç verirse ekonominin bel kemiği olan esnafımıza toplam 1 milyar lira tutarında düşük faizli kredi imkanı sunacağız."

Bezci, kamu bankaları ile varılacak anlaşmalar neticesinde esnafa müjdeli haberin önümüzdeki günlerde verileceğini bildirdi.

AA