Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, para politikasının büyümeyi desteklemeyi sürdüreceği konusundaki iyimserliğe bağlı olarak, geniş tabanlı rallinin yukarı itmesiyle neredeyse son bir ayın en büyük yükselişini sergiledi.

Maden hisseleri, Fed'in küresel enflasyon görünümünün hızlandığı bir ortamda faiz oranlarını kademeli olarak artıracağı spekülasyonuna bağlı olarak doların kayıplarını genişletmesiyle birlikte, emtianın tırmanmasıyla 14 ayın neredeyse en yüksek seviyesinden işlem gördü. İtalyan firmaları bankalarla yükseldi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 16:30'da yüzde 1.5 yükselerek son üç gün içerisindeki ikinci tırmanışını gerçekleştirdi. Stoxx 600 Endeksi'nin Eylül ayında 4 aylık en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, merkez bankası politikaları hakkındaki beklentiler hisse senedi kazançlarını engelledi. Avrupa Merkez Bankası, Perşembe günü en son gelişmeler hakkında açıklama yapacak. Bloomberg'in yaptığı ankette, çoğu ekonomist, Aralık ayında yapılan toplantıdaki tahvil alımı programının süresinin uzatılacağını düşünüyor.

Londra'da CMC Markets analisti Jasper Lawler, "Avrupa hisse senetlerinin alınması için en büyük sebep kar oranları değil, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme programı ve daha riskli varlıkları desteklemesi" diye konuştu.