Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

S&P 500 Endeksi, son 16 yıl içerisindeki en kararsız bilanço sezonunu geçiriyor. CEO'lar, bu durumu düzeltmeye yardımcı hiçbir şey yapamıyorlar.

Alcoa Inc.'nin bilanço açıklamasından bu yana, gösterge endeksin altı gün boyunca yukarı aşağı hareket etmesinden daha ender rastlanan bir durum da şirketlerin bu bilanço sezonu geleceklerini açıklığa kavuşturmak adına herhangi bir şey söylememeleri oldu. Fed kararları ve ABD başkanlık seçimlerinin belirsizliği bu durumun mantıklı bir sebebi olarak gösterilebilir.  

Bank of Amerika stratejisti Jill Carey Hall, "Makroekonomik belirsizlikler çok fazla. Ekonomide, gelir artışı eksikliği var ve şirketler Kasım ayından sonraya kadar görünümlerini güncellemek istemiyor" diye konuştu.

S&P 500 Endeksi, sağlık ve finans hisse kazançlarının tahminlerin üzerine çıkmasıyla New York saatiyle 16:00'da yüzde 0.6 yükselerek 2,139.56'ya ulaştı. Bu ralli, 6 Ekim'de başlayan dalgalanmayı genişletti. Bloomberg'in verilerine göre, günlük kazançlar ve kayıplarla başlayan bilanço sezonundaki 6 büyük dalgalanma, en son 2000 yılının Nisan ayında gerçekleşmişti.