Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 19 Ekim Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

(Ankara/13.00)

2- İngiliz Bakan Duncan Ankara'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Duncan ile düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından çalışma yemeğinde görüşecek.

(Ankara/12.00/13.30/10.00/14.30)

3- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Parlamentolar Arası Bi̇rli̇k Başkanı Saber H. Chowdhury i̇le bir araya gelecek.

(TBMM/11.30)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gençlik kampında gençlerle bir araya gelecek, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, AK Parti İl Başkanlığında teşkilat toplantısına katılacak.

(Antalya/16.15/18.00/18.20/18.45)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı imza töreni ve "İnsana Odaklan - Değişimi Yansıt" fotoğraf yarışması ödül törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- TBMM'den.

- Genel Kurulda Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, eski CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, gazeteci-yazar Nevzat Bayhan'ı dinleyecek.

(14.00/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, TSE Dünya Standartları Paneli'ne katılacak.

(Ankara/13.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Tasarım Haftası açılış konuşmaları ve ödül törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Valiliği ziyaret edecek, muhtarlara hitap edecek, AK Parti İl Başkanlığını, Sinop Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, Üniversitenin akademik yıl açılış törenine katılacak, STK temsilcileri ve kanaat önderleri İle toplantı yapacak.

(Sinop/ 11.45-15.00)

4- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, KKTC'de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Si̇ber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafınca kabul edilecek, Ercan Havalimanı yeni terminal binası temel atma töreni ile Ercan-Kırklar, Ercan-Akıncılar yol yapım projesi törenine katılacak.

(Lefkoşa)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı kapsamında Taşkent'teki temaslarının ardından, İİT üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ve temsilcileriyle Semerkant'a geçecek ve eski Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kabrini ziyaret edecek.

(Taşkent/Semerkant)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çelik ve Duncan çalışma yemeğine katılacak.

(Ankara/11.30)​

3- Ukrayna’nın doğusundaki krize çözüm bulmak amacıyla Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko Normandiya formatında Almanya'da zirve toplantısında bir araya gelecek.

(Berlin)

4- Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat/Erbil)

5- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

AA