Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de 3. çeyrek büyüme verisinin tahminleri karşılaması ve Fed'in para politikasının genişleyici kalacağına dair işaretler Borsaları destekliyor.

Çin 3. çeyrekte önceki iki dönem olduğu gibi %6.7 büyüdü. Güney Kore wonu bir aydaki en büyük iki günlük artışa ilerledi. Tayvan doları beş haftanın zirvesine çıktı. Filipin borsası Asya'daki en büyük artışı kaydetti.

Hong Kong'taki Haitong International Securities'ten Andrew Sullivan, "Çin verisi beklentilere paralel gerçekleşti ve Asya için olumlu oldu. Çin'e ihracat yapan herkes için bu iyi bir haber çünkü talebin süreceğini gösteriyor" dedi.  

BORSA VE PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.5 yükseldi. Endeks dün %1.6 artmıştı.

Seul'de Woori Bank 3. çeyrek net karının tahminleri aşmasıyla %6.3 ile yükselişe öncülük etti. Tayvan'da Vanguard International Semiconductor 4. çeyrek satışlarının daha iyi olacağı beklentisiyle %6.3 yükseldi.

Filipin borsası dün %2.9 artışın ardından bugün %1.5 yükseldi.

Tayvan'da gösterge endeks %0.7, Güney Kore Kospi %0.3, Çin'de Şanghay %0.1 arttı. Hang Seng %0.3, Jakarta Bileşik endeksi %0.2 oranında düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Kur endeksi %0.3 yükseldi.

Won %0.8, Tayvan doları %0.6, Tayland bahtı %0.3 yükseldi. Onshore yuan %0.04 değerlendi. Güney Kore hazine tahvilleri yükseldi, faizler 3 baz puan düşerek %1.59 oldu.