Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Suudi Arabistan Enerji ve Sanayi Bakanı Khalid Al-Falih, birçok ülkenin petrol fiyatlarındaki iyileşmenin devamını güvence altına almak için üretimi azaltma konusunda OPEC'e katılmaya istekli olduğunu belirtti.

Londra'da Çarşamba günü gerçekleştirilen “Petrol ve Para” konferansında konuşan Bakan Al-Falih, ülke ismi belirtmeyerek, görüşmelerin OPEC'in 30 Kasım'da Viyana'da gerçekleştireceği toplantıya kadar devam edeceğini ifade etti. OPEC dışı ülkelerden henüz sadece Rusya petrol üretimindeki gidilecek bir sınırlama ya da azaltmayı gözden geçireceğini belirtirken, Meksika ve Norveç gibi daha önceki kesintilerde işbirliğine giden ülkeler, bu kez katılmayacağını dile getirmişti.

Petrol piyasasına ilişkin iyimser bir tablo çizen Al-Falih, aralarında Exxon Mobil Corp., Chevron Corp. ve Total SA'nın CEO'larının da bulunduğu dinleyicilere piyasanın “net bir şekilde yeniden dengelendiğini” ifade etti. Bakan, ABD'de ham petrol stoklarının azaldığını ve, arz ve talebin tekrar dengeye kavuştuğunu belirtti.