Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 20 Ekim Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'ne katılacak, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.30/16.30/18.30)

2- Başbakanı Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/15.00/16.30)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Antalyalı basın mensuplarıyla Akra Barut Hotel'de kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek.

- Gölhisar'da Kaymakamlığı ve Belediyeyi ziyaret edecek Kurtulmuş, toplu açılış töreni ile AK Parti ilçe binasının açılışına katılacak.

(Antalya/10.00/Burdur/14.00/14.30/15.00/16.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Meyra Palace Otel'de, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı imza törenine ve İnsana Odaklan-Değişimi Yansıt Fotoğraf Yarışması ödül törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hilton Bosphorus Otel Kongre Merkezinde başlayacak Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) ve Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı ev sahipliğinde düzenlenen "Şiddete Varan Aşırılıkla Mücadelede Gençliğin Rolü" uluslararası konferansına katılacak.

(İstanbul/10.00)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Aydın Üniversitesi akademik yıl açılış törenine iştirak edecek.

(İstanbul/11.30)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılışı ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı" törenleri ile Fırat Üniversitesi akademik yıl açılışına ve koordinasyon toplantısına katılacak.

(Elazığ/10.15-15.30)

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

7- TBMM'den.

- Genel Kurulda Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam edilecek.

- İçişleri Komisyonunda, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Şehitler" günü adıyla resmi tatil ilan edilmesini öngören kanun teklifi ele alınacak.

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, gazeteci yazar Fehmi Koru ve akademisyen Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu'nu dinleyecek.

(TBMM/14.00/10.30/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karabük-Eski̇pazar Metal ve Metal Ürünleri̇ İhti̇sas OSB alanında inceleme yapacak, Karabük Üni̇versi̇tesi̇ akademi̇k yıl açılışına katılacak, Vali̇li̇ği, Kardemi̇r AŞ'yi zi̇yaret edecek ve işçi̇lerle öğle yemeği̇nde buluşacak.

- Özlü, AK Parti̇ il başkanlığını ve Karabük Ti̇caret ve Sanayi̇ Odasını ve Karabük OSB'yi zi̇yaret edecek.

(Karabük/09.00-15.00)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Karapınar Güneş Enerjisi Santrali Projesi'ne ilişkin basın açıklaması yapacak ve Meram ile Sakarya EDAŞ Çağrı Merkezleri açılışına katılacak.

(Konya/11.30/13.30)

3- Türkiye Petrolleri Dağıtım AŞ’nin sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki idare hissesinin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılacak.

(Ankara/15.00)

4- TÜİK, eylül ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov ile görüşecek.

- Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. toplantısı hazırlıkları kapsamında Ortak Stratejik Planlama Grubu 3. toplantısına başkanlık edecek Çavuşoğlu ve İdrisov, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Almatı)

2- Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat/Erbil)

3- Fransa'da, Türkiye'nin de temsil edileceği, Musul konulu uluslararası toplantı yapılacak.

(Paris)

4- AB Konseyi; Rusya'yla ilişkiler, Suriye, sığınmacı krizi, Kanada ile ticaret anlaşması ve Brexit konularının görüşülmesi için AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla toplanacak.

(Brüksel)

5- İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Irak'ın başkenti Bağdat'ta temaslarda bulunacak.

(Bağdat)

6- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

AA