Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, petrol üreticisi şirketlerin yaklaşık bir ayın en güçlü düşüşünü kaydetmesi ardından yükselmesiyle, kazançlarını beşinci güne taşıdı. Yen, ABD Doları karşısıdbna değer kaybederken, ihracatçıların hisse senetleri değer kazandı.

Japonya Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 12:41'de yüzde 0.9 artıda 1,369.10 puanda seyretti. Gösterge endeks, karlara göre Mart ayından bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Yen dolar karşısında değer kaybederek geçtiğimiz üç seansta kaydettiği yüzde 0.7'lik kazançlarını geri verdi.

Tokyo'da Mito Securities Co. fon yöneticisi Hajime Sakai, “Çok büyük bir destekleyici etken olmayabilir fakat algının son zamanlarda daha olumluya döndüğünü düşünüyorum. İnsanlar Japonya hisselerini son dönemde işlem gördükleri koridordan kurtarabilecek birşey arıyorlar. Bu belki belirsizliği ortadan kaldıracak olan ABD başkanlık seçimleri olur” dedi.

Topix Endeksi, Fed faiz sürecine ilişkin belirsizliklerin etkisi ve şirket karlarına ilişkin endişelerle bu hafta dar bir koridorun içerisinde dalgalandı. Buna karşın Japonya hisseleri, Ekim ayında Çarşamba gününe kadar yüzde 2.6 artıda seyretti.