Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ham petrol fiyatlarındaki rallinin yüksek getirili varlıklara talebi artırmasıyla gelişen ülke borsdaları 3. günde de yükseliyor.

Meksika para birimi peso ABD Başkanlık Seçimi'nde Demokrat Aday Hillary Clinton'un öne çıktığına dair beklentilerle 6 haftanın en büyük artışını kaydetti. Enerji hisselerinden oluşan endeks 15 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Bangkok'taki Tisco Financial Group'ta üst düzey yatırım stratejisti olan Komsorn Prakobphol "yüksek petrol fiyatları gelişen ülke varlıklarını destekleyeme devam edecek. Yine de fiyatlara ilişkin belirsizlik var, 50 doların üzerinde kalması zor olabilir" diye konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar endeksi %0.2 arttı. Endeks geçen 2 günde %2.1 yükseldi. Enerji hisseleri endeksi %0.6 artarak Temmuz 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıktı.

Hang Seng endeksi %1 artarken petroldeki yükselişle PetroChina Co. hisseleri %3.5, China Oilfield Services %5.3 arttı.

MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi önceki iki seansta %0.7 artış sonrası ufak değişim kaydetti. Ringit dolara karşı %0.2 yükselerek 4.1805'ten işlem gördü.

Meksika pesosu dördüncü günde de yükseldi. Para birimi 26 Eylül'deki ilk ABD Başkanlık müzakeresinden bu yana %7'den fazla yükseldi.