Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk lirası, Merkez Bankası'nın beklentilerin aksine faizleri sabit tutma kararının ardından dalgalanırken, TCMB'nin bu ay faiz indirimlerine ara vereceğini tahmin eden TD Securities analisti Christian Maggio, TL'deki artışların kısa ömürlü olacağı kanısında.

TD Securities gelişmekte olan piyasalar araştırma müdürü Christian Maggio, "Gerçek şu ki TCMB faiz indirimine gitmek isterdi, ancak şu anda faiz indirimine gitmemeleri için açık sebepler var, TL'deki satış gibi" dedi.

Maggio, Merkez Bankası'nın faiz oranlarında değişikliğe gitmeyeceğini tahmin eden 4 ekonomistten biriydi. Doğru tahminde bulunan diğer kurumlar Goldman Sachs, BGC Partners ve Finansbank'tı.

Maggio'ya göre TCMB bugünkü kararıyla, TL'nin performansının faiz indirme kapasitesini kısıtladığı izlenimi yaratmış oldu.

Maggio, Dolar/TL 'nin aşağı yönlü bir düzeltme yapabileceğini ancak TL'deki herhangi bir düzeltme hareketi kısa vadeli olacağını düşünüyor.

Maggio, "Piyasa Merkez Bankası'nın carry trade'deki zayıflamayı durdurması yönünde bir işaret arıyordu. Karar bu yönde olumlu bir adım" yorumunda bulundu.

TCMB'nin 25 baz puan indirime gideceğini tahmin eden Rabobank stratejisti Piotr Matys TCMB kararının ardından müşterilere ilettiği raporunda, dolar/TL'de geri çekilmenin 3.03-3.02'ye kadar genişleyebileceğini düşünüyor. Matys, piyasaların Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine dair beklentisinin, bu seviyelerin ötesinde bir geri çekilmeyi kısıtlayacağı görüşüne sahip.