Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Güney Kore’nin kredini notunun “AA-“ , not görünümünün ise “durağan” olarak teyit edildiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada Güney Kore’nin uzun vadeli Döviz cinsinden ve yerel para birimi cinsinden kredi notlarının “AA-“ olarak teyit edildiği belirtildi.

Açıklamada ülkenin kredi notu görünümünün ise “durağan” olarak teyit edildiği kaydedildi.

Fitch açıklamasında teyit kararına gerekçe olarak ülkenin "güçlü makro ekonomik performansı" ve "güçlü dış finansman profili" gösterildi.

Öte yandan ülkenin Kuzey Kore ile gerilimli ilişkisi, hızla yaşlanan nüfusu ve düşük verimliliğinin ekonomik görünüm için olumsuz özellikler arasında sıralandığı açıklamada, Güney Kore’nin son dönemde kendi grubundaki birçok ekonomiye göre daha güçlü bir performans sergilediğine, fakat son yıllarda ihracat getirilerinin hızla azaldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Güney Kore ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,8, 2017 yılında yüzde 2,9, 2018 yılında ise yüzde 2,8 oranında büyüme kaydetmesinin beklendiği ifade edildi.

Ayrıca, Güney Kore’nin mevcut büyüme oranının, özellikle Çin’deki yavaşlamanın etkisiyle, 2011-2015 yılları arasındaki ortalama yüzde 3 seviyesinin altında seyrettiği de vurgulandı.

AA