Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de iyi gelen verinin doları desteklemesi ve ham petrol fiyatlarındaki düşüş gelişen piyasaların düşmesinde etkili oldu.

AMB Başkanı Mario Draghi'nin dün faizleri değiştirmeme kararı sonrasında varlık alımının aniden sona ermeyeceğini açıklamasıyla euro düştü, Güney Kore wonu en kötü performansı kaydetti.

Seul'deki Samsung Futures'ta kur analisti olan Jeon Seung-ji, "Draghi'nin varlık alımının azaltılmasına dair açıklamaları euro'yu düşürdü, güçlü dolar hikayesi gelişiyor, bu dönüş de Asya para birimlerine baskı yapıyor" diye konuştu.

Dün ABD'de açıklanan 2. el konut satışları 6 ayın en hızlı artışını gösterdi. Fed'in bu yıl faiz artırma beklentisi veri sonrasında %68'e yükseldi.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi haftalık bazda 50.2 yükseldi. Bu 23 Eylül'de sona eren dönemden beri en büyük artış. Won %0.7, Filipin pesosu %0.5, Tayvan doları ve Tayland bahtı %0.4'er oranda düştü.

Malezya para birimi ringit %0.2 düştü.

BorsaLAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 3 günlük yükselişi sonlandırarak %0.2 düştü. Endeks haftalık bazda ise %1.6 yüksek seyrediyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi %0.4, Filipin borsası %0.5 düştü. Vietnam'da gösterge endeks %0.3, Endonezya'da Jakarta Endeksi %0.1 geriledi. Tayland SET %0.1 yükseldi.

Çin'de Şanghay borsası ise %0.4 düştü, endeks yine de ikinci haftalık yükselişe ilerledi.