Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, birleşme ve satın alma haberlerinin tüketici hisselerini yukarıya itmesi ve Microsoft'un rekor seviyeye yönelmesinin kurumsal kar endişelerinin getirdiği kayıpları telafi etmesiyle fazla değişmedi.  

Hisse senetleri, Reynolds American Tobacco Plc.'nin British Tobacco Plc'nin sigara üretimini tamamen eline almak için 47 milyar dolar teklif etmesinin ardından 16 yılın en yüksek rallisini yapmasıyla, günün en iyi seviyesine yakın seyretti. Time Warner, AT&T ile anlaşmaya varabileceğini bildirmesiyle 15 ayın en yüksek seviyesine sıçradı. Bu durum, General Electric Co. ve Advanced Micro Devices Inc.'nin kötü görünümü ve yükselen doların getirdiği düşüşleri azalttı. 

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 16:00'da 1 puandan az düşerek 2,141.16'ya geriledi ve yüzde 0.5'lik düşüşünü sildi. Gösterge endeks, yüzde 0.4'lük bir artışla son üç haftanın ilk haftalık kazancını korudu. 

Helena, Montana US Bank'ta baş yatırım yetkilisi Bill Northey, "Bu bilanço sezonu bizi tekrar olumlu kar artışlarına götürecek" dedi ve "Ancak, dolarda çok güçlü bir artış söz konusu. Doların ne kadar güçleneceğine ve Amerika hisse senedi piyasalarına dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.