Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de başkanlık seçimlerine sayılı günler kala, başkan Barack Obama'nın yoğun eleştirilerine maruz kalan başkan adaylarından Donald Trump açıklamalarda bulundu.

Obama'nın ABD'yi zayıflattığını öne süren Trump, "Dünya bizim başkanımızdan nefret ediyor. Dünya bizden nefret ediyor. Yıllar yıllar sonra Filipinler'le yaşadıklarımızı görüyorsunuz. Onlar şimdi Rusya ve Çin'e yakınlaşıyorlar. Çünkü zayıf Amerika ile birlikte olmak hoşlarına gitmiyor." ifadelerini kullandı.

Filipinler ile ABD arasındaki ilişkiler son günlerde gerilmişti. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duarte'nin Obama'ya 'o... çocuğu' demesi üzerine, iki devlet başkanı arasında yapılacak görüşme iptal edilmişti. Duarte daha sonra "Amerika kaybetti" diyerek, Rusya ve Çin'le beraber hareket edebileceklerinin sinyallerini vermişti.

MICHELLE OBAMA'YA DA CEVAP VERDİ

Donald Trump'ın, North Carolina'da yaptığı konuşmada ise hedefinde başkan Obama'nın eşi Michelle Obama vardı. Cumhuriyetçi başkan adayı, Michelle Obama'nın kendisiyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

Obama'nın 2007'de yaptığı "Yarış için rol model bir aile yapısının önemli olduğunu düşünüyorum. Kendi evini yönetemeyen, Beyaz Saray'ı da yönetemez." sözlerini hatırlatan Trump; "Bir başkanımız var, sadece seçim kampanyası yapmak istiyor. Ve onun eşi. O da sadece seçim kampanyasıyla ilgileniyor. Ve anladığım kadarıyla Michelle Obama, Hillary'i gerçekten seviyor. Peki ama o evini yönetmekle ilgili sözlere ne oldu? Bunu başlatan o değil miydi? Kendi evini yönetemeyen Beyaz Saray'ı yönetebilecek mi?" ifadelerini kullandı.

HABERTURK.COM