Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Samsung'un pillerinin aşırı ısınması nedeniyle patlama vakaları yaşanması üzerine Galaxy Note 7'lerin satışını ve üretimini durdurma kararı almasını ABD Başkanı Barack Obama da bir üniversitede yaptığı konuşmada diline doladı.

Miami'deki Dade Collage'da sağlık sigortası konusunda önemli reformlar getiren ve kamuoyunda Obamacare olarak bilinen yasa ile ilgili konuşan Obama, konuşmasının bir yerinde bu yasada yapılması gereken yeni düzenlemelerden bahsederken akıllı telefonlarla ilgili bir benzetme yaptı.

'TELEFON ALEV ALIYOR DİYE KİMSE AKILLI TELEFONLARI TERK ETMİYOR'

Obama, "Bir şirket yeni bir akıllı telefon çıkardığında, eğer bu telefonda hata varsa ne yapıyor? Hataları düzeltiyor ve telefonu yeniden piyasaya sürüyor. Eğer telefon alev alıyorsa da piyasadan çekiyor. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle kimse akıllı telefonları terk ederek eski moda bir telefon kullanmaya karar vermiyor. Akıllı telefonların üretimleri de durmuyor" ifadelerini kullandı.

Obama, konuşmasında doğrudan Samsung Galaxy Note 7'nin adını anmasa da gönderme yaptığı telefon modelinin Note 7 olduğu konusunda herkes görüş birliğine varmış durumda...

Habertürk