Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Barosu Başkanlığına Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun adayı avukat MehmetDurakoğlu seçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde, 36 bin 483 üye delegeden 23 bin 921 kişi, 92 sandıkta oyunu kullandı.

Seçimde, 13 bin 19 oy alan Durakoğlu, birinci olurken, Özgürlükçü Çağdaş Avukatların adayı Several Ballıkaya Çelik 3 bin 423 oy ile ikinci, Hukukun Üstünlüğü Platformunun adayı Mehmet Sarı 3 bin 40 oy ile üçüncü, Avukat Hakları Grubu adayı Ömer Kavili 2 bin 740 oy ile dördüncü ve İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubunun adayı Ali Rıza Kaplan bin 699 oy ile beşinci oldu.

Durakoğlu'nun başkanlığını yapacağı İstanbul Barosunun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

"Avukat Necmi Şimşek, Avukat Aydeniz A. Tuskan, Avukat İsmail Gömlekli, Avukat Şahin Erol, Avukat Süreyya Turan, Avukat Muazzez Yılmaz, Avukat Cengiz Yaka, Avukat Profesör Dr. Serap K. Kiziroğlu, Avukat Ali Gürbüz, Avukat Hasan Kılıç"

Durakoğlu: İstanbul Barosu, aynen geçmişte olduğu gibi ağırlığını ve farklılığını herkese gösterecektir

İstanbul Barosu Başkanlığına seçilen Mehmet Durakoğlu, baro seçimlerinin çok renkli geçtiğini belirterek, "İstanbul Barosu, aynen geçmişte olduğu gibi ağırlığını ve farklılığını herkese gösterecektir." dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri sonuçlandı.

Seçimi kazanan Durakoğlu, yaptığı açıklamada, eski yönetimden ayrı olmadıklarını söyledi.

İstanbul Barosunun büyüklüğünü anlatabilmek için üye sayısını söylemenin yeterli olacağını düşündüğünü dile getiren Durakoğlu, "Baromuzda 36 bin 483 kişinin oy kullanma hakkı var. Bu yeni bir yönetim değil aslında. Sevgili başkanımız Ümit Kocasakal, belki de bütün siyasetçilere, uzun süre seçimle gelenlere ders olabilecek bir şekilde tavır alarak erkenden bıraktı. Geldiğimiz bu noktada, ondan aldığımız görevi devam ettireceğiz. İstanbul Barosunun çizgisinde hiçbir değişiklik olmayacak. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yargının bağımsız olması gerektiğine dikkati çeken Durakoğlu, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Savunma hakkının kutsal olduğuna değinen Durakoğlu, "Avukatların itibarsızlaştırılmasına yönelik çalışmaları bir defa durdurmamız gerekiyor. Öncelikle bunun mücadelesini vereceğiz. Genç meslektaşlarımıza ilişkin sıkıntılar var, bir şekilde bu sıkıntıları aşmaya çalışacağız. İstanbul Barosu, aynen geçmişte olduğu gibi ağırlığını ve farklılığını herkese gösterecektir. Bilinmelidir ki İstanbul Barosu, sadece onun başkanının ve yöneticilerinin ya da onun çalışanlarının değil, belki de başı hiç derde girmemiş olanların, adliyeye hiç gitmemiş yurttaşların barosu oldu." diye konuştu.

AA