Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg'in verilerine göre MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde 3. çeyrek bilançolarını açıklayan şirketlerin yarısından fazlası beklentiden iyi kar açıkladı.

Yeni haftada Çin Borsası Asya'daki yükselişe öncülük etti. Yuan ise geriledi.

MSCI endeksi bu yıl %15 değerlendi ve 4 yıldaki ilk yılık yükselişe hazırlandı. Ancak ABD ekonomisinin bu yıl faiz artışına izin verecek kadar güçlendiğine dair işaretler doların yükselmesine ve bu rallinin ivmesini kaybetmesine neden oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.2 yükselişle 913.41 puan oldu. Çin'de Şanghay borsası %1.4 artışla Ocak'tan beri en yüksek kapanışa ilerledi. China Shenhua Energy %7 artarak borsadaki yükselişe en büyük katkıyı yaptı.

Güney Kore ve Malezya'da borsaların her biri en az %0.4 yükselirken Filipinler, Vietnam ve Pakistan borsaları ise en az %0.7 düştü.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi önceki iki seansta %0.4 düşmesinin ardından ufak değişim kaydetti.

Çin'de offshore yuan %0.15 gerileyerek 6.7804 dolar oldu. Para birimi böylece 1 Eylül 2010'daki rekor düşük seviye olan 6.7850'ye yaklaştı. Şanghay'da para birimi %0.17 kadar düşüşle 6.7770 olarak 6 yılın en düşük seviyesine indi.

Tayvan doları üçüncü günde de gerilerken Tayland bahtı 2 günlük düşüşünü durdurdu ve %0.3 yükseldi. Polonya zlotisi ve Macar forinti ise geriledi.