Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

2007-2015 tarihleri arasında 9 sene 'Alaçatı International Fishing Tournament' adı ile yapılan turnuva, bu sene Büyük Balığın Peşinde sloganı ile "Alaçatı Big Fish" olarak Türkiye’nin usta balıkçılarını biraraya getirecek.

Katılımı nedeniyle Avrupa’nın en önemli organizasyonları arasında yer alan turnuva, İlknur ve Ertuğrul İçingir önderliğinde, tecrübeli bir ekiple gerçekleşecek.

Ertuğrul ve İlknur İçingir Türkiye’yi windsurf dalında olimpiyatlarda temsil etmiş sporcular. Turnuvanın da çıkış noktası, 2006 yılında Dünya Windsurf Şampiyonası için gittikleri Yeni Zelanda’da, dünyanın en büyük balık turnuvalarından birine katılarak başladı.  Türkiye’ye döndükten sonra hem balıkçılığa olan merakları hem de Alaçatı bölgesinin doğa zenginliğinin uygun olması ile ilk turnuvayı 2007’de gerçekleştirdiler.

Şu an Türkiye’de yapılan diğer turnuvalara da fikir vermesi ve öncülük etmesi açısından her geçen yıl gerek katılımcı gerekse bu sporu takip eden ulusal ve uluslararası kitlenin daha da ilgi duyduğu ve bu turnuva kadın girişimi olmasıylada oldukça dikkat çekiyor.

Bu yıl özellikle IGFA ve ICCAT gibi uluslararası organizasyonların önderliğinde koruma altına alınmış türleri, turnuva kapsamında ‘Yakala Bırak Yaşat ’ temasını ön planda tutarak ayrı bir farkındalık oluşturmayı da hedefliyor. 

Bu sene Turnuva kapsamında organize edilecek olan Offshore Fishing Expo ile , Türkiye’de bir ilk olarak balıkçılık ile ilgili markaların bir arada, hedef kitleye doğru şekilde ulaştırılması planlanıyor. Bu sayede sportif balıkçılığın tanınması, markaların yeni ürünlerin tanıtımı, dünyadaki son yenilikleri paylaşabilmek mümkün olacak..

Alaçatı Big Fish etkinlikleri içerisinde çocuk ve büyükler için workshoplar ve söyleşiler ile Sportif Balıkçılığın daha geniş kitlelere tanıtılması amaçlanıyor. Turnuva bu yıl da, Türkiye’nin önde gelen işadamları ve ünlü isimlerinin yanısıra, Yunanistan ve İtalya'dan da misafirlerini ağırlayacak.