Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçtiğimiz hafta Başkanlık sistemi açıklamaları ve jeopolitik gelişmelerle 3.1140'ı görerek tarihi zirveyi test eden, ardından TCMB'nin faiz indirimini pas geçmesiyle düşüşe geçen kur yeni günde 3.07 - 3.08 bandında işlem görüyor.

Fed'in bu yıl faiz artırım beklentisinin yükselmesi doların küresel bazda güçlenmesine neden oluyor. Dolar endeksi dün yaklaşık 9 ayın en yüksek seviyesi olan 99,12'yi görmüştü. San Francisco Fed Başkanı Williams yaptığı konuşmada faiz artışı için Aralık sinyali verdi.

Williams, ABD merkez bankasının faiz artırımına gitmesi için en iyi zamanın muhtemelen Aralık olduğunu söyledi. Vadeli kontratlar, Fed'in Aralık sonuna kadar faiz artış beklentisini %73 olarak fiyatlıyor. Bu, Haziran'dan beri en yüksek rakam oldu. Kasım ayında faiz artış beklentisi ise %17 olarak fiyatlanıyor.

BlackRock Advisors CIO'su Rick Rieder Schwab, Fed'in Aralık'ta faiz artıracağından emin olduğunu söyledi.





"TL'NİN DEĞER KAYBI SINIRLI OLABİLİR"

Güne  3,0750'den başlayan Dolar/TL saat 10:17'de 3.0724'te, euro %0.2 yükselişle 3.3527'de seyrediyor. Ak Yatırım yolladığı bir notta, "Dolar/TL’de sakin seyir ve düşük volatilite, önümüzdeki günlerde TL’nin dolar karşısındaki değer kaybının sınırlı olabileceğine işaret ediyor" değerlendirmesine yer verdi.

Bugün ABD'de eylül ayı yeni konut satışları ile şirket bilançoları takip edilecek.