Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

DoubleLine Capital CEO'su Jeffrey Gundlach Schwab konferansındaki konuşmada, en güvercin FOMC üyesinin Fed Başkanı Janet Yellen olduğunu ve Yellen'in yüksek tansiyonlu bir ABD ekonomisi istediğini söyledi.

Gundlach, yabancı yatırımcıların ABD tahvili almadıklarını ve Çin ile petrole dayalı ülkelerin ABD tahvillerinde net satıcı olduğunu söyledi. Dünyada devlet tahvillerinin 4'te 3'ünün 0 ya da negatif faize sahip olduğunu belirten Gundlach, negatif faizlerin uzun süre sürdürülmesi durumunda bankaların "kanını emeceğini" söyledi.

Ekonomi politikasında sıranın para politikasından maliye politikasına geçmekte olduğunu söyleyen Gundlach, 2018-2020 yıllarında hükümetlerin bütçe açığı patlaması yaşayabileceğini söyledi. Gundlach bu dönemde trilyonlarca dolar tahvil ihracı gerçekleşebileceğini belirtti.

Gundlach, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın "politikacıların serbest tahvil fonu" olduğunu, Trump'ın seçimlerden galip ayrılmasının bir olasılık olduğunu ve seçilmesi durumunda bütçe açığını artıracağını söyledi.

Emtia ve ücretler nedeniyle enflasyonun geri döndüğünü söyleyen Gundlach, ileriye dönük enflasyon beklentilerinin yükseldiğini söyledi. Enflasyon korumalı ABD tahvillerinin teknik göstergeler nedeniyle yeterli performans gösteremediğini söyleyen Gundlach, Trump'ın ABD başkanı olması durumunda, 6 ay içerisinde enflasyonun yüzde 3 olabileceğini söyledi. ABD'de tüketici fiyatlarındaki artışın 3'te 2'sinin kira harcamalarından kaynaklandığını belirtti. Gundlach, enflasyon korumalı ABD tahvillerini beğendiğini söyledi.

Gundlach son olarak, Fed'in para politikası teşviklerini dengelemek için faiz artırmasının büyük bir problem olacağını belirtti.