Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Teknoloji devi Apple, bu yılın temmuz-eylül dönemine denk gelen 2016 mali yılının dördüncü çeyreğinde net kar ve gelirinin azaldığını duyurdu.

Apple'dan yapılan açıklamada, söz konusu dönemdeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 düşüş göstererek 9 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015 mali yılının dördüncü çeyreğinde 11,1 milyar dolar net gelir açıklamıştı.

Dün Türkiye saati ile gece yarısı duyurulan rakamlar sonrası Apple CEO'su Tim Cook katıldığı bir konferansta kendisine bir Wall Street analistinin yönelttiği soruları cevaplandırdı. Yani cevaplandırmaya çalıştı ama cevaplar hiç kimseyi tatmin etmedi...

Apple'ın eylül ayı başında gerçekleştirdiği iPhone 7 lansmanını kastederek, uzun bir zamandır gündemi sarsacak bir cihazı tanıtamadığını ifade eden analist, Apple'ın gelecek 3-5 yıl içerisinde gündem yaratacak büyüklükte bir hamle yapıp yapamayacağını sordu. Analist sorusunun ardından şu sözleri ekledi; "Bunun ne olacağını bize açıklamayacağınızı biliyoruz ama en azından böyle bir projeniz var mı?"

"ALGILARIMIZ GÜÇLÜ, GEREKTİĞİNDE VİTES ARTIRABİLİRİZ"

Bu soruya Cook'un verdiği yanıt şöyle oldu: "Daha önce hiç sahip olmadığımız çok güçlü bir hedefimiz var. Biz hedefimiz olan şeye şeye çok güveniyoruz. Fakat bu hedefimiz ne olduğunu şu anda konuşamayız"

"Güçlü bir hedef" (Strongest pipeline) Apple'ın bu tür sorulara cevap verdiği standart metinler arasında bulunuyordu. Bu cevabı veren Cook, kızgınlığını gizleyemedi. Üstelik, "Apple'ın klişe inovasyon açıklamalarından biri daha" şeklinde yapılan yorumlara aldırış etmemişti bile...

COOK'UN CEVAPLARI GÜNDEME OTURDU

Tim Cook'un bu sözlerini analizini yapan Business Insider, önemli bir yorum haber servis etti. ABD medyası tarafından Apple'ın itibarının birkaç yıl içerisinde nasıl değiştiğini en somut kanıtı olarak yorumlandı. Aynı zamanda üç çeyrektir gelirleri düşen bir şirket olarak Apple'ın, yeni bir şeyler yapmak için bir çaba içinde olduğunu da gözler önüne serildi.

Steve Jobs zamanında teknoloji endüstrisinin tartışmasız lideri olan Apple, bugünlerde stratejileri bir Wall Street analisti tarafından bile sorgulanır oldu.

Bir devri başlatan iPhone'un yaratıcısı olan Apple, artık diğer şirketleri etkilemek, yolu açmak yerine sadece plan yapan bir şirkete dönüşmüş durumda. Wall Street analistinin sorularında da görülüyor ki Apple, kendisine sorulan onlarca soru ve oluşturulan kamuoyu baskısına karşında geleceğe yönelik herhangi bir konuda garanti veremiyor, net açıklamalar yapamıyor.

Aylardır gündemde olan elektrikli araç projesi olan Apple Car sürecinde olduğu gibi...,

Habertürk