Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Samsung Electronics Co.'nun karı, üçüncü çeyrekte yüzde 17 azaldı. Şirketin sorunlu Galaxy Note 7 modelinden vazgeçmesi, şirket karının düşmesinde etkili oldu.

Samsung, alev alma ve patlama şikayetleri nedeniyle en karlı modeli olan Galaxy Note 7'yi Ekim ayında üretimden kaldırdı. Şirketin bugüne kadar karşı karşıya kaldığı en büyük kurumsal kriz, net karının üçüncü çeyrekte 4.41 trilyon wona (3.9 milyar dolar) gerilemesine neden oldu. Elektronik üreticisi tarafından yaklaşık iki hafta önce yapılan açıklamada söz konusu durumun şirkete toplam maliyetinni 5 milyar doların üzerinde olabileceği belirtilmişti.

Akıllı teelfon biriminin gölgede kalmasına karşın, şirketin televizyon üreticilerini destekleyen görüntüleme ve çip birimleri üçüncü çeyrekte iyi performans gösterdi. Şirketinin faaliyet karı bir yıl öncesinin aynı dönemindeki 3.7 trilyon wondan üçüncü çeyrekte 3.37 trilyon wona geriledi. Çip fiyatlarındaki artış ve şirketin diğer yeni ürünlerindeki iyi performansı, kardaki düşüşün sınırlı kalmasında etkili oldu.

Seoul'de işlem gören Samsung hisse senetleri, Çarşamba günü kar rakamlarının açıklanması öncesinde yüzde 1.9 düşerek 1,567,000 wona geriledi.