Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil piyasasında yılın ikinci yarısında görülen satış dalgası, 65 ekonomistin tahminlerine göre sona ermek üzere.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, yatırımcıların Fed faiz artırımına hazırlanmasıyla birlikte, yaklaşık 20 baz puan artarak Ekim ayında yüzde 1.81 seviyesine tırmandı. 10 yıllık tahvillerin faizi, Haziran 2015'ten bu yana görülen en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. 65 ekonomistin katıldığı Bloomberg anketinden çıkan tahminlerin medyanına göre 10 yıllıkların faizi 31 Aralık'ta yüzde 1.75 seviyesine gelecek. Ekonomist görüşleri satış dalgasının aşırı olduğu yönünde.

Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management baş fon yatırımcısı Hideo Shimomura, “Olası bir faiz artırımı piyasada zaten fiyatlanmış durumda. Şimdi alım yapmak için iyi bir zaman. Ben ABD için enflasyon riskinden endişe etmiyorum. Tahvil faizleri aşağı gelmeli” dedi.

ABD'de gösterge tahvilin faizi, Bloomberg Bond Trader verilerine göre Perşembe günü Tokyo saatiyle 13:37'de 1 baz puan yükseldi. Ağustos 2026 vadeli yüzde 1.5 faizli tahvilin fiyatı 97 ¼ oldu.