Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg News'in konuyla ilgili 2 kişiye dayandırdığı haberine göre, Lübnanlı Hariri ailesi, 4.75 milyar dolarlık kredinin geri ödemesinde temerrüte düşmemek için, Dubai merkezli telekomünikasyon şirketinin satışıyla ilgili görüşmeler gerçekleştiriyor.

Bloomberg News'in haber kaynaklarına göre, Hariri ailesi, Türk Telekom ile ilgili kredi ödemesini gerçekleştirememesinin ardından, Türk Telekom'un ana şirketinin satışıyla ilgili olarak bazı şirketlerle görüşüyor. Hariri ailesinin Türk Telekom'un ana şirketindeki payının satışı için 3 şirket ile görüştüğü belirtiliyor. Mevzu bahis kredi ödemelerinin, Haririlerin 2005 yılında Türk Telekom'un çoğunluk payını aldığı krediye ilişkin olduğu belirtiliyor.

Habere göre, Ojer Telekom 4.75 milyar dolarlık kredinin geri ödemesi için çözüm yolu arıyor. Ojer Ekim ödemesi için alacaklıların son ödeme tarihinde ısrarcı olmamasını istiyor. Haberde, Ojer Telekom kredisinde Akbank'ın 1.5 milyar dolar, Garanti'nin 1 milyar dolarlık payı bulunduğu belirtiliyor.

Bloomberg'in haber kaynaklarına göre, Hariri ailesi kredinin geri ödemesi için hisse satışı gibi seçenekleri değerlendirirken Kasım sonuna kadar sürenin uzatılmasını talep ediyor.

Haririlerin geri ödemekte zorlandığı kredi, 2013 yılında imzalandığında Türkiye tarihinin en büyük sendikasyon kredisiydi. Sendikasyon kredisinde Türkiye'nin en büyük bankalarının yanında Citigroup, JPMorgan Chase ve Deutsche Bank gibi bankalar ile toplamda 29 banka bulunuyordu.

Habere göre, Ojer, Akbank ve Garanti Bankası yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmaktan kaçındı.