Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 28 Ekim Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın güven mektuplarını kabul edecek.

(Ankara/15.00/15.45)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda düzenlenecek Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısına katılacak.

(Ankara/14.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci yazar Nail Güreli'nin cenaze törenine ve Maltepe Belediyesinin toplu açılış programına katılacak.

(İstanbul/15.45/18.00)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD'da ajans, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/10.00)

2 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı'nın "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisinin açılışına ve Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılacak, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'ni ziyaret ederek Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi temsilcilerini kabul edecek.

(Washington)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, altındağ Belediyesinin Gülpınar Gençlik Merkezi ile Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Antalya milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda bir araya gelecek, Valiliği ziyaret edecek.

(Antalya/09.30/12.15)

5- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu valilik koordinasyon toplantısına, Ortahisar'da Eko Park temel atma töreni ve müze açılışına ve Erdoğdu Lisesi'nde düzenlenecek 15 Temmuz şehitleri anma programına katılacak.

(Trabzon/09.15/14.30/15.30/17.00)

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılış törenine katılacak.

(Aydın/10.30)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şuhut ilçesinde Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

(Afyonkarahisar/14.00)

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi ve TİKA yetkilileri ile Arnavutluk'ta bir araya gelecek, hastane ve sağlık tesislerinde incelemelerde bulunacak.

(Tiran)

9- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Bağlar ilçe binası önündeki etkinliğe katılacak.

(Diyarbakır/11.00)

10- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına ilişkin Galatasaray Meydanı'nda düzenlenecek basın açıklamasına katılacak.

(İstanbul/18.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İnovasyon Haftası programına katılacak. Özlü ve Zeybekci, daha sonra Denizli'ye geçerek Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına iştirak edecek, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, iş adamları ve STK başkanları ile istişare toplantısı yapacak.

(Adana/10.00/Denizli/13.30-19.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman 2. İnşaat ve Yapı Fuarı ve Adıyaman TOBB Kız İmam Hatip Lisesi açılışı programlarına katılacak. Adıyaman Ticaret Borsası'nı ziyaret edecek olan Bakan Tüfenkci, Kredi Garanti Fonu Adıyaman Şubesi ve TSE Adıyaman Temsilciliği açılışına iştirak edecek.

(Adıyaman/15.30/16.30/17.30/18.15)

3- TÜİK, 2016 yılı bitkisel üretim 2. tahminini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak güçlerinin terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Musul'u kurtarma operasyonu takip ediliyor.

(Erbil-Bağdat)

2- Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Özgür Suriye Ordusu'nun Halep'in kuzeyindeki toprakları terör örgütlerinden kurtarması ve Suriye savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

AA