Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL , Fed'in faiz artırma ihtimalinin yükselmesiyle yüksek getirili varlıklara talep azalırken bugün 3.1272'ye ulaşarak rekor tazeledi. Dolar/TL'nin yükselişinde TCMB'nin faiz indirimlerine devam etme ihtimali de etkili olurken, kur haftalık bazda yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

BNP Paribas stratejistleri, dolar/TL kurunda daha önce satış yönünde konumlanan Türkiye'de yerleşiklerin, 3.07 seviyesinden itibaren alıcı olmaya başladığı ifade ediliyor.

BNP stratejistleri, TCMB'nin 27 Ekim'deki enflasyon raporuna göre, mevcut duruşunu bir müddet koruyacağı ancak para politikasını sadeleştirme sürecini sürdürmek için fırsat arayacağının anlaşıldığını ifade etti.

TD Securities stratejisti Christian Maggio'ya göre, geçtiğimiz haftaki TCMB'nin faiz değiştirmeme kararının başta olumlu etkisinin ardından, Merkez Bankası'nın söylemi ve enflasyon raporunun piyasaları olumlu etkileyemediğini aksine piyasaları Türk lirasında kısa pozisyon almaya ikna ettiğini söyledi.

TD Securities dolar/TL'de taktiksel kısa pozisyonunu 3.1150 seviyesinde durdurdu.

HSBC Portföy Yönetimi stratejisti İbrahim Aksoy, "TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceğine dair beklentilerin yükselmesi ve petrol fiyatlarındaki artış ile bugün gelişmekte olan ülke para birimleri görünümünün bozulması, TL'nin en azından ABD büyüme verisine kadar değerlenmesini zorlaştırıyor" dedi.