Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(20:20'da güncellendi)

CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Tezcan, Aydın'daki silahlı saldırıda ayağından yaralandı.

Tezcan'a bir restoranda yemek yediği sırada saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. İlk alınan bilgilere göre Adnan Menderes Hastanesi'ne kaldırılan Tezcan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Tezcan'ın vücudunda ayağının haricinde herhangi bir bölgeye mermi isabet etmediği ifade edildi. Saldırganın ayağından vurulan Tezcan'a öldürmeye yönelik bir saldırı gerçekleştirmediği üzerinde duruluyor.

Öte yandan CHP Aydın Eski İl Başkanı Hikmet Saatçi, emniyet yetkililerinden aldıkları bilgiye göre saldırganın yakalandığını dile getirdi.

CHP'DEN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "İnternetten gördüm. Aydın'a doğru yola çıktım. Aydın'a varmış değilim. Restoranda silahlı saldırganın birkaç el ateş ettiğini ve ayağının üst kısmından yaralandığını duyduk. Kendisini de aradım telefonlarına ulaşılamıyor. Hastaneye kaldırıldığını duydum. Hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Saldırganla ilgili bir bilgim yok. Silahlı saldırı uyarıları geliyordu. Sayın Genel Başkanımıza suikast girişimi olduktan sonra hepimiz bekliyoruz. Birkaç saat içinde net bir bilgi alırız sizlere açıklayıcı bilgi veririz. Bir tek ricamız var, bu saldırıyla ilgili ne duyulursa duyulsun partiden yapılacak açıklamaların beklenmesi lazım. Gençlerimize ve üyelerimize saldırıyla ilgili ne duyarlarda duysunlar bir tepkisellik içinde olunmaması gerekiyor. Belli ki Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. CHP hukuk içerisinde kalarak hesap soracaktır. Böyle anlarda duygusallık ortaya çıkıyor. Gençlik kollarımız rahatsız bu durumdan."

"VERİLMİŞ SADAKASI VARMIŞ"
Adnan Mendere Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Verilmiş sadakası varmış. Gerekli müdahaleleri yaptık. Şu anda tedavisi devam ediyor. Bilinci açık. Kurşundan sonra ne kadar olabilirse o kadar sağlıklı" dedi.

HT

(20:20'da güncellendi)