Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya'yı 4 milyon 500 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Antalya'daki temaslarını sürdüren Çelik, sergi alanındaki ana giriş kapısında, EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret eden 4 milyon 500 bininci kişi olan Bıyıklıoğlu ailesini karşıladı.

Aileye çeşitli hediyeler veren Bakan Çelik, Ramazan-Özlem Bıyıklıoğlu çifti ile çocukları Selin, İlayda ve Egemen ile bir süre sohbet etti. Faruk Çelik, aileyi temsilen anne Özlem Bıyıklıoğlu'na günün anısına gümüş tabak hediye etti.

Bakan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk EXPO'su, EXPO 2016 Antalya'nın uluslararası bölümünün yarın kapanacağını hatırlattı.

EXPO'yu inşa ederken çok daha büyük hedefleri olduğunu anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Ama bu hedeflere bu anlamda ulaşamadık. Neden ulaşamadığımızı bütün Türkiye biliyor, Antalya biliyor. Maalesef çok büyük talihsizlikler yaşadık. Rusya krizi, turizmle ilgili yaşanan sorunlar, terör olayları ve en önemlisi de 15 Temmuz'daki darbe girişiminden dolayı maalesef ciddi anlamda bu tür aktivitelere katılmada eksiklikler oldu. Bütün olumsuzluklara rağmen bugün itibarıyla EXPO 2016 Antalya'yı 4 milyon 500 bin kişi ziyaret etti."

Çelik nikah şahitliği de yaptı

Faruk Çelik, programın ardından, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin'in oğlu Mehmet ile Yağmur İnceoğlu'nun bir otelde gerçekleştirilen nikah törenine katıldı.

Çetin ve İnceoğlu ailelerinin çocuklarının nikah şahitliğini yapan Çelik, "Hayatın çok çeşit evreleri var, en önemli evrelerinden birine Yağmur ile Mehmet şimdi adım attılar. Bundan sonraki yalnızlık dönemine nokta koyarak, bir ve beraber hayatı birlikte inşa edecekler. Ömür boyu bahtiyar olsunlar, birlikte ihtiyar olsunlar diyorum. Cüzdanı da birlikte alsınlar, birlikte muhafaza etsinler. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

AA