Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabeti̇n Önlenmesi̇ne İli̇şki̇n Tebli̇ğleri, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Çin menşeli, "doldurulabilen gazlı cep çakmakları"na yönelik dampinge karşı önlemin uygulamadan kalkması durumunda söz konusu üründe dampingin ve zararın devam edeceği iddialarına ilişkin başlatılan nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı.

Soruşturma sonucunda, elde edilen bilgi ve bulgular çerçevesinde, yürürlükteki önlemin ortadan kaldırılması durumunda dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu tespit edildi. Bu kapsamda Çin menşeli, "doldurulabilen gazlı cep çakmakları"na uygulanan dampinge karşı önlemin devam etmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan, Finlandiya, Rusya, Polonya ve Brezilya menşeli "metrekare ağırlığı 175 gramı geçmeyen beyazlatılmamış kraftlayner kağıtlar”ın ithalatına ilişkin olarak damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Ayrıca, Çin meşeli "paslanmaz çelikten yassı hadde mamüller"e yönelik başlatılan damping soruşturması, başvuru sahibi firma tarafından geri çekilmesi nedeniyle mevcut soruşturmanın önlemsiz olarak kapatıldı.

HT